MPDB error on Secondary sites in MP_Framework.log

Question

MEMCM  2002 with Hotfix  , On all new secondary sites getting MPDB error in MP_framework.log :

MPDB ERROR – CONNECTION PARAMETERS

SQL Server Name     : SECONDARYSRVR1.COMPANY.COMCONFIGMGRSEC

SQL Database Name   : CM_S01

Integrated Auth     : True

MPDB ERROR – EXTENDED INFORMATION

MPDB Method         : ExecuteSP()

MPDB Method HRESULT : 0x80040E14

Error Description   : Invalid column name ‘AADDeviceId’.

OLEDB IID           : {0C733A63-2A1C-11CE-ADE5-00AA0044773D}

ProgID              : Microsoft SQL Server Native Client 11.0

MPDB ERROR – INFORMATION FROM DRIVER

SQL Server Name   : SECONDARYSRVR1CONFIGMGRSEC

Stored Procedure  : sp_GetPublicKeyForSMSID

Native Error no.  : 207

Error State       : 1

Class (Severity)  : 16

Line number in SP : 75

MpFramework

CMpDatabase::GetClientPublicKeyEx(ClientID=’GUID:39D8629D-BE32-430F-85C3-B58B3569C615′) failed (0x87d00242).    MpFramework

The issue/Error exactly same as in :
https://social.technet.microsoft.com/Forums/Windows/en-US/2fc5cef1-d742-49ff-8297-9863cfd4862c/cb1810-secondary-sites-show-mp-framework-error-shows-intune-aaddeviceidquot-as-invalid-column?forum=ConfigMgrDeployment

Steps tried and didnt work:
Tried remove MP , cleanup all registry , IIS , file entries , Re-install MP .
Also Tried to delete Sec site DB , uninstall SQL , Recover Sec site .
Also tried complete uninstall/re-install of Sec site
Also tried Re-register SPNs for SQL service accounts .

Please let me know if any suggestions or if anyone faced similar/same issue.

solved 0
Ram Anjaneya 4 months 4 Answers 129 views Beginner 0

Answers ( 4 )

  1. Oops reinstalling the server OS …

    • I was too early to post that … After re-install server OS and re-setup Secondary site ,it was good for few hours.

      Once clients started contacting MP of that secondary ..we see same exact error in mp_framework.log again…

      I see couple of social technet forums reported same error but no one provided solution …

  2. I have seen similar issue during the upgrades

    Please can you try the tips from the following post:

    https://www.anoopcnair.com/sccm-secondary-site-upgrade-issue/

Leave an answer

Sorry, you do not have a permission to answer to this question .