Please help how can i fix this error Post security context failed due to Integrated Windows Authentication failure

Question

Post using  security context failed due to Integrated Windows Authentication failure

solved 0
Mark Joseph Mercado 5 months 8 Answers 275 views Beginner 0

Answers ( 8 )

  1. OK. It’s clear.
    Have you tried to manually install the patch on one of the problematic devices just to test whether there is a problem with identifying the state of the patch installation on the same device?

    I will try to update WUA if there is any updates available

    Also, I hope there is no prerequisite for that particular KB … something like SSU

  2. What does this mean? I don’t have any clue about the question

    Can you please explain

    Are you getting this error during

    -SCCM app deployment?
    -SCCM patching error?
    – SCCM OSD error?

    Pls give us more details to help you

    • Hello Anoop,

      Good Evening!

      I’m getting the error during the patching and here is the next line after that

      Post to _system_windowsauth/request failed with 0x80070005.

      thansk,

      • Hello Anoop,

        Good Evening!

        I’m getting the error during the patching and here is the next line after that

        Post to _system_windowsauth/request failed with 0x80070005.

        the error is coming from CCMMessaging.Log

        thansk,

        • Hello

          First of all – CcmMessaging.log – Records activities related to communication between the client and SCCM MP. As we explained in the article https://www.anoopcnair.com/sccm-logs-files/

          I don’t think you need to worry much about that error because that is a generic authentication error

          But what is the exact issue? Patches are not getting deployed or installed on the device ?

          Or Patch compliancy is not getting reported back to MP/SCCM primary server?

          If there is trouble with patch installation – pls refer to patching related logs https://www.anoopcnair.com/sccm-logs-files-configmgr-memcm/#Software_Update_Logs_%E2%80%93_Patching_Related_Issues

          • But what is the exact issue? Patches are not getting deployed or installed on the device ? – The machines are compliant even the patches are not installed on the machines.

            I checked the UPdatesHandler.log,WUAhandler.log the scanning is complete

            But in scanagent.log i saw this error
            “CScanAgentCache::PersistInstanceInCache- failed at PopulateWMIObjectFromInstance with Error=0x80041005”

            i already rebuild the WMI library but the issue still persist and use the clearevaluation script and reset the WUA but still the machines couldn’t get the updates 🙁

Leave an answer

Sorry, you do not have a permission to answer to this question .