Windows 10 System Enrollment Issue

Question

Hi,

we are in the process to move from SCCM to Intune cloud environment completely. But now we are facing issues with the System auto enrollment to Intune of 50% population of systems.

Not sure what is causing the problem to the around 50% system . Could you please help us with the troubleshooting steps or all checks to be performed in-order to resolve the issue ?

thank you.

in progress 0
krisyada1989 4 months 2021-04-01T16:15:58+05:30 7 Answers 10 views Beginner 0

Answers ( 7 )

    0
    2021-04-01T21:09:21+05:30

    What are the logs file , event need to check or troubleshooting to be perform on the systems which are not getting enrolled would be helpful to find out the resolution of this issue ?

    0
    2021-04-01T19:42:49+05:30

    There are prerequisite to make this work
    I think I have explained this here

    https://www.anoopcnair.com/windows-10-intune-enrollment-using-group-policy-automatic-enrollment-wvd/

      0
      2021-04-01T20:44:59+05:30

      Thank you,

      What are the logs file , event need to check or troubleshooting to be perform on the systems which are not getting enrolled would be helpful to find out the resolution of this issue ?

        0
        2021-04-02T08:26:29+05:30

        The event logs might have the errors if the intune enrollment group policy didn’t work.

        But you need to first ensure that all the prerequisite are in place

        1. Intune license
        2. Device is Hybrid Azure Ad joined
        3 which option is selected in the intune enrolment group policy ? User or device

    1
    2021-04-01T17:03:25+05:30

    We need more information

    How are you trying to enroll devices into intune ?
    Devices are azure ad joined or hybrid azure ad joined?

      0
      2021-04-01T18:11:53+05:30

      We are trying auto enroll all domain joined systems and group policy configuration for enrollment is already configured with Enterprise Mobility + Security E3 licenses.

      I can see few of the devices are showing Hybrid Azure AD joined are enrolled to Intune while few of them Hybrid Azure AD joined / Azure AD joined systems are not getting enrolled.

      Please let me know if you need more information around to assist

Leave an answer

Sorry, you do not have a permission to answer to this question .